Harga Bitcoin Terkini

Berdasarkan analisa harga Bitcoin hari ini 8 Februari 2021 harga pada ketika ini sedang menunjukkan kenaikkan dan berlegar legar sekitar paras 39,150 USD per Bitcoin berbanding Jumaat minggu lepas harga per bitcoin pada 5 Februari 2021 pula berada di paras 37,325 USD per bitcoin, ini menunjukkan bitcoin mencatatkan kenaikkan yang banyak sekitar 1,825 USD. Di ketika ini kita akan melihat apakah candle yang akan terbentuk sama ada Bearish atau Bullish. Jika Bullish harga dijangka akan naik untuk menuju keparas 40,500 USD atau jika Bearish harga akan turun keparas 37,000 USD.

Analisa Terkini di Trading View
Melalui hasil keputusan analisa di trading view sebagai rujukan Analisa Harian menunjukkan ia lebih kepada “BUY”, ini bermakna pasaran Bitcoin pada ketika ini dijangkakan mungkin akan naik lagi oleh kerana market hari ini menunjukkan harga Bitcoin meningkat dengan banyak berbanding minggu lalu. Jadi, sudah pasti bagi trader trader Bitcoin berada dalam keadaan sedikit tenang untuk permulaan minggu ke-6 bagi tahun 2021 yang baik dek kerana kenaikkan harga per Bitcoin yang mencatatkan hampir 2,000 USD.

Sumber dari : tradingview.com

Trading Chart BTCUSD/Bitcoin semasa
Mari kita lihat pergerakan pasaran semasa Bitcoin didalam Trading Chart semasa, harga semasa yang dicatatkan didalam trading chart ini harga per Bitcoin berlegar legar sekitar 39,150 USD. Dalam jangkaan penulis melalui pemerhatian didalam Trading Chart ini, kita menjangkakan harga Bitcoin pada esok (Selasa,9 Februari 2021) akan terus mencatatkan kenaikkanharga dan mungkin berlegar legar di sekitar 40,500 USD per bitcoin.

Sumber dari : tradingview.com

Belajar Trading Bitcoin
Tanpa Ilmu anda tidak boleh menjalankan urusniaga trading Bitcoin.Ianya berisiko dan boleh menyebabkan anda kehilangan keseluruhan modal yang di laburkan. Oleh itu, anda perlu memikirkan terlebih dahulu samaada sudah bersedia dari segi kewangan ilmu pengetahuan dan mental dalam mengharungi aktiviti trading ini. Ia sememangnya perniagaan berisiko namun ia juga boleh memberikan pulangan yang lumayan dan cepat. Untuk itu anda perlu memahami asas Bitcoin terlebih dahulu serta mempelajari bagaimana untuk mengukur arah pergerakan pasaran.

Dah bersedia untuk trade bersama kami? Anda boleh daftar pautan link dibawah :
account.weltrade.com/auth/registration?r1=ipartner&r2=10504

Kelas Belajar Bitcoin Weltrade MY Percuma
Anda boleh mengikuti kelas belajar trading Bitcoin secara Facebook live streaming setiap hari dari isnin-jumaat jam 3.30 petang-5 petang di page facebook weltrade MY melalui siaran tersebut anda boleh mengetahui jangkaan pergerakan harga Bitcoin, ulasan tentang Bitcoin, berita ekonomi dan anda boleh bertanyakan secara langsung sekiranya anda ada sesuatu persoalan yang memerlukan pencerahan. Kelas ini di adakan secara percuma dan terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahui tentang perjalanan Bitcoin.

Facebook rasmi : Weltrade My

Untuk mendapatkan Info yang lebih lanjut sila hubungi kami melalui

Weltrade Malaysia
leval 2 Block B, The Troika
Persiaran KLCC Kuala Lumpur


www.weltrade.com
www.weltrade.com.my

Related Posts

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

Scroll to Top
Send this to a friend