Trader Forex Berjaya Di Malaysia

Min yakin ramai yang tertanya-tanya di Malaysia ni siapakah Trader Forex yang Berjaya ? Dan tak kurang ramai juga dengan sinis mengatakan tiada individu yang Berjaya dengan Trading Forex ni. Betul tak apa yang admin cakap ? Kalau tak betul anda tinggalkan comment nanti admin mesti respon!

Sebenarnya Forex ni sama sahaja seperti cabang perniagaan yang lain di mana dari 100 orang yang menceburkan diri dalam perniagaan hanya 5 ke 20% sahaja yang benar-benar berjaya.

Berdasarkan Data yang dikeluarkan oleh US Bureau Of Labor Statistics (BLS) menyatakan sebanyak 20% individu akan gagal dalam 2 tahun pertama perniagaan, 45% akan gagal dalam 5 tahun pertama perniagaan, 65% gagal dalam masa 10 tahun perniagaan dan hanya 25% perniagaan baru akan kekal bertahan sehingga 15 tahun dan seterusnya. Disini kita boleh lihat bahawa untuk berjaya dalam sesebuah perniagaan atau dalam kehidupan peribadi kita sendiri ia memerlukan masa yang sangat panjang, ada juga yang berjaya seawal 2 tahun pertama tapi tidak bertahan hingga 10 tahun seterusnya, ada juga yang sudah mencapai kejayaan diawal perniagaan dan berkekalan hingga akhirnya. Semua ini bergantung kepada rezeki, takdir, usaha dan kesungguhan kita untuk berjaya dan kekal berjaya dalam perniagaan dan kehidupan.

Forex & Financial Instrument Trading

Forex merupakan ranting perniagaan Global dan boleh di akses hampir di seluruh pelusuk dunia. Carian Forex merupakan antara keyword yang paling tinggi dan masyur dalam carian google.

Retail Online Trading Forex mula mendapat  perhatian bermula dari tahun 1996, Ketika itu begitu ramai yang teruja dengan kewujudan industri ini.  Di Malaysia pula, Industri ini mula berkembang dengan pesat pada tahun 2006, pada waktu itu banyak broker-broker dari Luar Negara mula memasuki pasaran Malaysia dan menawarkan pelbagai type instrument trading kepada pelanggan. Pada tahun 2006 kita dapat saksikan begitu ramai rakyat Malaysia yang berminat untuk berdagang dalam Forex dan sejak dari tahun tersebut sehingga ke hari ini kita dapat saksikan muka muka baru silih berganti mewarnai dan memenuhi industri ini. Kita juga dapat melihat mereka-mereka yang aktif pada awal-awal tahun tersebut kini  tiada lagi  berita tentang mereka. Mungkin hanya sekitar 10- 20% trader-trader lama ini masih boleh bertahan sehingga ke hari ini.

” The FX market is the largest and most active financial market in the world. It is open somewhere in the world 24 hours a day, 365 days a year. In 2013, average daily trading in the foreign exchange markets was 4.95 trillion! London remains the world s largest foreign exchange trading center. Figure: shares of global foreign exchange turnover. “

Siapakah yang dilabelkan Trader Forex Berjaya di Malaysia?

Untuk mengenali siapa trader yang Berjaya di Malaysia sebenarnya agak sukar untuk di kenalpasti. Kerana industry Trading Forex adalah fleksibel kerana boleh dilakukan secara Individu seperti di rumah dan Trading Forex juga merupakan aktiviti yang tidak sah (illegal) di Malaysia, Kerajaan tidak menawarkan lesen kepada broker-broker Forex untuk beroperasi di Malaysia. Jadi Trader Forex tiada akses untuk di kenakan cukai. Majoriti broker adalah dari luar negara dan data-data pelanggan ini tidak di dedahkan kepada kerajaan Malaysia.

Oleh yang demikian, Siapakah yang memperolehi keuntungan yang banyak dan siapa yang rugi banyak datanya tiada dalam rekod kerajaan atau LHDN.

Disamping itu, Mereka yang berjaya dalam trading Forex ini kebiasaannya tidak akan mendedahkan kejayaan mereka kepada umum, Ini mungkin akan menyebabkan kejayaan dan kekayaan mereka akan dihidu dan diburu pihak berkuasa terutamanya dari LHDN. Dan inilah sebab  yang kukuh mengapa kita tidak tahu siapa yang Berjaya dalam bidang Forex ini dikalangan rakyat Malaysia sendiri.

Jusoh dan Forex berpisah tiada…..
Jangan kata Marty aje, Min pun kalau diberi peluang nak juga patah balik tahun 2010 untuk beli Bitcoin dan jual semula pada tahun 2021 ni! Kayo Kayooo! hehe…

Betulkah Trade Forex boleh Untung dan kaya ?
Ini adalah soalan popular yang sering ditanya apabila orang baru atau new trader mula menceburi bidang ini.  Jawapannya Ya memang Trade Forex boleh untung dan menjadi Kaya. Tetapi perlu juga kita ingat untuk mendapatkan Keuntungan dan Kekayaan dalam Industri ini memerlukan Modal dan ilmu pengetahuan Trading yang amat luas itu amat penting sekali.
Jika hanya bermodal 10 USD walaupun kita mempunyai ilmu pengetahuan sebenarnya kita tidak boleh menjadi kaya dan risiko untuk rugi adalah 100 kali ganda berbanding mereka yang bermodal kan 100 Ribu USD.
Begitu juga jika kita mempunyai ilmu pengetahuan yang tinggi tetapi hanya mempunyai modal 10 USD, selalunya kita akan menjadi mangsa.
Untuk Berjaya dalam Trading Forex Modal dan ilmu pengetahuan perlu ada. Dan jika kita mempunyai impian untuk menjadi kaya dalam Trading Forex dengan bermodalkan RM 100 selalunya impian itu hanyalah mimpi yang sukar untuk dinyatakan.
Ini adalah sebuah realiti perniagaan Kripto yang harus kita terima. Bukan mudah untuk Berjaya dan kejayaan itu memerlukan sejumlah modal, sebuah kegagalan dan sejumlah kerugian. Disitu barulah kita dapat belajar tentang pasaran forex itu bagaimana, dengan ilmu dan pengalaman kita akan lebih tahu di mana kesilapan dan akan belajar bagaimana untuk mencari peluang.

Jangan lupa subscribe, like & share Youtube Weltrade Malaysia ya !

Jika tiada yang Berjaya dalam Trading Forex, Bisnes ini akan Mati? Biar Betul?

Industri ini berkembang dengan pesat bermula dari tahun 2006 sehingga ke hari ini. Kini ia menjangkau usia 15 tahun didalam Malaysia. Jika trader di Malaysia kini gagal dan kerugiaan semuanya mungkin hari ini tiada lagi broker-broker Forex Di Malaysia. Tiada lagi new trader yang berminat untuk trading Forex.
Tetapi hakikatnya dari tahun 2020 ke tahun ini menunjukkan peningkatan yang sangat ketara dalam industri Forex. Ramai orang-orang baru membuka akaun dan berurusniaga begitu juga orang-orang lama yang sudah 5-6 tahun menyepi kini kembali beraksi. Ini kerana Malaysia dan seluruh dunia dilanda Wabak Covid-19, banyak perniagaan-perniagaan terpaksa tutup kerana tidak mampu bertahan, rakyat pula disarankan duduk di rumah dan melakukan ‘Lockdown Kendiri’ serta tidak perlu keluar rumah jika tiada urusan penting. Dan pada ketika inilah Trading Forex merupakan salah satu Pilihan Terbaik kepada mereka yang dahulu mengusahakan pelbagai jenis perniagaan kini terpaksa menutup perniagaan. Mereka yang di buang kerja dan mereka yang ingin menjana pendapatan kedua dari rumah.

Aktiviti Urusniaga Forex boleh di lakukan selama 24 Jam 5 hari seminggu dan boleh di buat di rumah. Jadi ramai orang mempunyai masa untuk berdagang tanpa perlu keluar dari rumah. Jika anda trading Kripto pula anda boleh berdagang 7 hari seminggu dan 24 Jam.

Adakah Trade Forex itu Susah, dan mendapatkan Profit itu susah?
Jika anda new trader, ya ia diakui memang susah dan selalunya berakhir dengan kerugian. Tetapi Forex juga sama seperti pekerjaan atau perniagaan-perniagaan yang lain. Perumpamaannya begini, seseorang yang telah menjadi nelayan selama berpuluh-puluh tahun pastinya akan tahu dengan hanya memandang ke laut,jenis ikan apa akan diperolehi hari ini, adakah laut akan bergelora, di manakah lubuk-lubuk yang banyak ikan. Begitu juga jika anda seorang trader yang telah bertahun-tahun hanya mengadap chart MT4, tentunya anda dapat meramalkan arah pergerakan pasaran. Dalam Trading hanya ada dua BUY atau SELL, market naik atau market jatuh dan kedua-duanya boleh menghasilkan untung jika kita mengenal pasti arah pasaran. BUY ketika Bullish dan SELL ketika bearish.

Ilmu Forex adalah ilmu yang berharga? Ya sangat berharga!
Seseorang yang mempunyai ilmu tentang trading Forex adalah seorang yang Berjaya dan bijak. Ini kerana melalui ilmu tersebut beliau boleh menghasilkan duit  dan Ilmu ini boleh diturunkan kepada anak-anak, Isteri , adik beradik atau kepada sahabat handai. Ilmu yang bermanfaat pastinya akan mendapat pahala jika kita kongsikan kepada orang lain.

Jadi Seorang Trader yang Berjaya. Bagaimana?
Jika anda seorang trader, teruskan berusaha dengan konsisten untuk menjadi trader yang Berjaya. Carilah ilmu dan pengalaman sebanyak-banyak nya. Jangan takut dengan kerugian kerana itulah adat nya bagi orang yang berniaga. Jangan takut dengan kegagalan kerana dari situlah kunci kejayaan. Sentiasa tetap berusaha dan selepas itu kita berserah kepada-Nya. Kejayaan tidak akan datang tanpa usaha dan air mata.
Bagi mereka yang masih baru, anda boleh belajar dahulu trading dengan mengunakan demo akaun, sesudah mahir anda boleh membuka akaun (real account) dengan deposit nilai yang kecil untuk pengalaman dunia sebenar. Dan apabila anda sudah mempunyai ilmu dan pengalaman barulah membuat urusniaga dengan lebih serius.

Belajar Trade Percuma secara Online Setiap Hari

Jika anda tidak mahir, anda tidak perlu risau kerana weltrade menyediakan kelas pembelajaran Trading secara percuma kepada anda setiap hari
Isnin-Jumaat  Jam 3.30 petang-5ptg FB Page Weltrade MY  dan Malam bermula jam 9.30 mlm Isnin-jumaat di FB Page Forex 1 Malaysia
Melalui kelas Online ini Anda boleh mengikuti kupasan-kupasan harian tentang perjalanan harga matawang, emas, minyak dan krypto serta analisa pasaran.Ulasan tentang jangkaan arah pergerakan pasaran serta huraian dan cara bagaimana untuk membuat prediction akan di terangkan sepanjang kelas berlangsung.

Program ini di hoskan oleh trader berpengalaman dan mereka akan berkongsi teknik dan pengalaman mereka ketika live berlangsung. anda boleh bertanya sebarang pertanyaan dan berbual secara langsung ketika mereka ke udara. Program live Belajar Forex ini telah membantu ramai orang yang ingin mendalami ilmu trading dan ramai dari mereka yang telah mengikuti dan membuka akaun mendapat profit ketika trading.

Daftar akaun dan berdagang dengan broker terbaik anda !

Kini tiba masanya untuk kita mula menjana pendapatan dalam Trading Forex, untuk itu pemilihan broker terbaik perlu menjadi keutamaan.
Weltrade sebuah broker antarabangsa berlesen dan telah beroperasi semenjak dari tahun 2006 menawarkan platform terbaik untuk anda berdagang. Anda boleh melihat kelebihan-kelebihan berdagang di weltrade melalui artikel-artikel terdahulu.

Untuk  membuka akaun weltrade anda boleh membukanya melalui pautan link di bawah

account.weltrade.com/auth/registration?r1=ipartner&r2=10504
Untuk mendapat percuma 50 USD sila bukan akaun type Micro dan membuat deposit Minimum 50USD

Weltrade Malaysia
leval 2 Block B
Persiaran KLCC Kuala Lumpur
www.weltrade.com
www.weltrade.com.my
www.majalahtrader.com

Related Posts

USD Market outlook

USD menguat selepas info berita yang di keluarkan khamis 16

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Send this to a friend