US Dollar Index merosot

• penurunan DXY memberi kelegaan selepas kerugian harian yang paling teruk sejak bulan Jun, menrosot dalam aliran menurun dalam tempoh dua hari.

• Perbendaharaan AS meningkatkan pemulihan di tengah-tengah perbalahan yang merosot kerana pengurangan, perkembangan pemberian vaksin.

• Ketegangan antara China dan Amerika, kegelisahan yang timbul dari Afghanistan dan news dari pengumunan yang menguji para pedagang.

US Dollar Index (DXY) menaikkan bida ke 93.03, meningkat 0.06% dalam sehari, di tengah sesi Asia Selasa. Tolok mata wang hijau menurun paling banyak dalam dua bulan pada hari sebelumnya di tengah suasana berisiko. Walau bagaimanapun, kekurangan pemangkin utama dan petunjuk campuran mencabar beruang DXY selepas itu.

DXY turun sekitar 0.52% ke paras terendah dalam tempoh minggu pada hari Isnin,menurun pada hari kedua berturut-turut, ketika perbincangan pasaran mengenai penurunan Fed mulai mereda setelah data AS  yang baru-baru ini dan merosot teruk yang kuat mendorong pembuat dasar untuk mengundurkan cadangan pengetatan dasar mereka.

Pembacaan awal PMI bulan Ogos untuk AS bukan sahaja turun di bawah persetujuan umun dan sebelumnya tetapi juga membawa PMI Komposit ke tahap terendah sejak Indeks Dolar AS mengesan hasil Perbendaharaan untuk menggabungkan kerugian hampir 93.00. Pada hari Jumaat, Presiden Dallas Fed Robert Kaplan memberi isyarat untuk mundur dari panggilannya yang meruncing kerana wabak varian Delta covid.

Di tempat lain, persetujuan Pentadbiran Makanan & Dadah AS (FDA) untuk vaksin Moderna – BioNTech sedangkan kesediaan Inggeris untuk menempah 35.00 juta dos vaksin Pfizer untuk booster juga menggambarkan pemberian dos ke 3 vaksin. Selanjutnya, New South Wales Australia (NSW), negara yang dijangkiti dan negara utama, melaporkan serangan paling cepat merebak wabak covid19 di dunia.

Top scientists question the need for COVID-19 booster shots | Reuters

Baru-baru ini, uk meminta konferensi video darurat pemimpin Kumpulan Tujuh (G7) untuk membincangkan isu-isu berkaitan Taliban sekitar jam 13:30 GMT. Pada tahap yang sama terdapat ketegangan dari Asia Pasifik dan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) akan meningkatkan kesukaran untuk penyenaraian syarikat yang berpangkalan di Beijing.Amid these plays, the US 10-year Treasury hasil meningkat 0. 5 mata asas (bps) kepada 1.26% sementara S&P 500 Futures memperoleh 0.17% pada hari news di keluarkan.

Christian Afghan skinned alive, hung on a pole by Taliban: Former US  Congressman - World News

Ke hadapan, pemangkin risiko tetap menjadi kunci utama sementara data perumahan AS mungkin menawarkan pemangkin peringkat kedua untuk diikuti.

Walaupun mula dari arah aliran menaik dari 04 Ogos, sekitar 92.95, tahap 93.05 mencabar pemulihan DXY. Juga bertindak sebagai rintangan jangka pendek adalah pattern double-top sebelumnya sekitar 93.20. Memandangkan kenaikan  yang semakin menurun, Indeks Dolar AS tetap terdedah kepada penurunan yang lebih tinggi kecuali penutupan harian melebihi 93.20.

Dari sudut teknikal harian di bawah,dxy kemungkinan berlakunya sideway kerana harga terperangkap di sekitar resistance area 93.14-93.58 dan support area 92.96-92.47,perlu penutupan di atas paras harga support dan resistace tersebut untuk arah seterusnya,untuk mencari peluang entry boleh rujuk pada teknikal kefahaman masing-masing,jangan risiko kan melebihi 2-3% dari jumlah equity semasa bagi mengelakan kerugian teruk atau margin call (trading is about probability)

Analisa teknikal mingguan video

untuk membuka account weltrade boleh melalui link di bawah

my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=28439

atau rujuk gambar rajah di bawah bagi mengisi ruang partner ,masukan no partner 28439 bagi memudahkan urusan melalui LD

Untuk Keterangan atau maklumat Lanjut boleh melalui Wassap,page fb WeltradeMY ,Youtube Channel,telegram dan IG Weltrademy
www.wassap.my/+60134099787
www.facebook.com/WeltradeMY
www.youtube.com/channel/UClUHYCMfSpQexT0Ay_Zs-hw/featured
t.me/weltrademalaysiaofficial
www.instagram.com/weltrademy/

Related Posts

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Send this to a friend