Belajar Forex Trading Dalam Bahasa Melayu

Belajar Forex trading dalam Bahasa Melayu

Sebelum terlibat dan belajar mengenai forex trading,tujuan anda datang ke sini mesti telah mendengar banyak pekara menarik perhatikan tentang forex trading

Tetapi sebelum masuk lebih mendalam,perlu ingat bahawa

Forex trading bukan lah untuk semua orang, kerana risikonya sangat tinggi

Realiti yang perlu anda tahu

Jangan trade jika anda

Malas dan mudah putus asa

Jika anda malas,jangan teruskan cukup berhenti di sini sahaja,ini langkah terbaik untuk diri anda supaya tidak kecewa,untuk bidang forex ni hanya orang yang betul rajin dan tidak mudah putus asa

Tak mahu rugi

Mana-mana bisnes sekali pun tidak ada yang tak rugi, masing-masing ada risiko tersendiri,dalam 10 hingga 100 kali trade mesti ada 20-40 yang loss,tapi dengan pengawalan risiko yang betul dapat bertahan dalam tempoh jangka masa panjang,jika tidak boleh terima kerugian,perlu elakan diri terlibat dalam forex

Dalam kesusahan dan ada masalah kewangan yang teruk

Forex trading adalah satu perniagaan berisiko tinggi,jadi jika hendak terlibat kan diri dalam forex,tunggu anda betul-betul bersedia dan mempunyai lebihan modal dan tidak menggunakan modal keperluan harian.

Anggap forex sebagai skim cepat kaya

Memang dalam forex tak mustahil untuk cepat kaya,tapi perlu skill dan pengalaman yang memerlukan masa  yang lama,bukan sehari dua sahaja,proses belajar dan praktis perlu masa sampai betul-betul faham

Emosi

Mudah  terganggu emosi dan ada masalah kesihatan seperti jantung tidak digalakan,kerana menyebabkan serangan jantung apabila terlalu emosi dan stress

Menjadi kan forex untuk scam orang

Sudah banyak terjadi kes penipuan dekat malaysia, ada yang mengambil kesempatan dalam forex seperti skim MLM dam ponzi dan sebagai nya,orang-orang yang menggunakan forex sebagai skim MLM ini akan mencemarkan nama forex

Trading Forex dan Pelaburan Forex

Masyarakat sekarang kebanyakan sudah terbiasa dengan pelbagai jenis skim pelaburan sampai menganggap forex adalah satu pelaburan yang kebiasanya akhirnya akan scam

Di sini nak cerita tentang forex trading,tiada cara senang,melabur dam goyang kaki tanpa buat apa-apa,kalau nk senang,wajib berusaha

Kelebihan Forex Trading

Jika diri anda bebas dari pekara di atas,maka anda boleh baca apa yang best tentang forex sampai ramai yang ingin nak jadi full forex trader

-ilmu mengenai teknikal forex boleh di guna untuk berdagang saham,forex dan juga kripto

-boleh di trade di mana-mana saha anda berada,janji ada kemudahan internet dan smartphone

-tiada arahan dari bos,anda sendiri bos

-nak buat full time atau pun part time terpulang pada diri sendiri

-tiada orang tengah

-modal permulaan kecil

-modal minima,dan keuntungan tanpa batas (kerugian pun tetap ada)

-boleh trade ikut suka,kerana pasaran 24 jam sehari

-tiada persaingan seperti perniagan konvensional sebagai contoh rebut pelanggan

-sesiapa sekali pun tidak boleh monopoli kerana  market  forex mencecah 5 trilion usd

-dapat menhadkan kerugian modal yang di dagangkan

-banyak sumber percuma,boleh belajar dari online, download buku pdf,ada demo akaun untuk latihan dan video tutorial percuma.

————————————————————————————————————————————————–

untuk membuka account weltrade boleh melalui link di bawah
my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=28439
atau rujuk gambar rajah di bawah bagi mengisi ruang partner ,masukan no partner 28439 bagi memudahkan urusan melalui LD

Untuk Keterangan atau maklumat Lanjut boleh melalui Wassap,page fb WeltradeMY ,Youtube Channel,telegram,IG dan Tiktok
www.wassap.my/+601110666609
www.facebook.com/WeltradeMY
www.youtube.com/channel/UClUHYCMfSpQexT0Ay_Zs-hw/featured
t.me/weltrademalaysiaofficial
www.instagram.com/weltrademy/ vt.tiktok.com/ZSJoLT2yB/

Related Posts

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

Scroll to Top
Send this to a friend