forex trading in malaysia

Kejutan NFP pada 6 Ogos

Nonfarm di AS dijangka meningkat sebanyak 870,000 pada bulan Julai Terdapat hubungan yang kuat antara cetakan NFP yang mengejutkan dan pergerakan segera pasangan utama. Pelabur menaruh minat untuk bertindak balas terhadap NFP yang mengecewakan lebih kuat daripada bacaan positif. Biro Statistik Tenaga Kerja AS (BLS) akan mengeluarkan laporan pekerjaan Julai pada hari Jumaat, 6 Ogos. …

Kejutan NFP pada 6 Ogos Read More »

Enam Perdagang Yang Terlibat Dengan Forex

Peserta Dalam Perdagangan Forex Siapa di dalam perdagangan forex? Secara amnya, peserta pasaran forex berasal dari pelbagai, termasuk Kerajaan, Bank dan Institusi Kewangan, Syarikat, Brer, dan trader forex dari orang biasa,gambar rajah di bawah contoh untuk di fahami Sebenarnya, pergerakan forex terbesar adalah dari bank pusat. Setiap negara mempunyai bank pusatnya tersendiri, dan bank pusat …

Enam Perdagang Yang Terlibat Dengan Forex Read More »

Berita Terbaru Forex : Aplikasi Cina bakal menghadapi saman atau larangan sosial bakal dikenakan melalui Presiden AS. Biden

Awal pagi Jumaat di Asia, Reuters mengeluarkan kemaskini terbaru mengenai pergolakan Amerika Syarikat-China dengan menyebut perintah eksekutif Presiden AS Joe Biden sebagai ancaman terhadap syarikat teknologi utama China. “Perintah eksekutif Presiden AS Joe Biden yang bertujuan melindungi data sensitif orang Amerika akan memaksa beberapa aplikasi China untuk mengambil langkah yang lebih keras untuk melindungi maklumat …

Berita Terbaru Forex : Aplikasi Cina bakal menghadapi saman atau larangan sosial bakal dikenakan melalui Presiden AS. Biden Read More »

Super Forex Broker Pilihan Trader Asia

Hari ini Min nak cerita sikit berkenaan dengan Brer Super Forex, mungkin ada dikalangan kita yang dah biasa dengar brer Super Forex ni dan mungkin juga ada yang tak pernah dengar kan, lagi-lagi sahabat trader kita yang baru berkecimpung tu. Oleh yang demikian, hari ini min bagi penerangan ringkas tentang Super Forex ni ya, stay …

Super Forex Brer Pilihan Trader Asia Read More »

Ebook & Belajar Forex Percuma Malaysia

Ramai orang berminat untuk belajar Trading Forex & Financial Trading. Tetapi ramai yang tidak tahu bagaimana untuk memulakannya. Bagi di kawasan Bandar mungkin ia tidak sesukar mana kerana kita boleh jumpa trader-trader yang boleh mengajar untuk trade. Tetapi bagi di kawasan luar bandar ianya agak terhad dan mereka mungkin perlu pergi ke bandar-bandar besar seperti …

Ebo & Belajar Forex Percuma Malaysia Read More »

Trading Risk Management

Di dalam trading anda perlu fahami dengan baik berkaitan fundamental dan teknikal analisis, tidak cukup dengan itu anda juga perlu kuasai teknik pengurusan risiko dengan cemerlang. Disini kami kongsikan beberapa tips yang berkesan untuk pengurusan risiko anda. #1 Pengiraan peratusan risiko setiap posisi sebelum entry market Sebelum entry ke dalam beberapa jenis market yang ada, …

Trading Risk Management Read More »

Broker Forex No 1 di Malaysia

Weltrade merupakan sebuah brer antarabangsa berlesen yang telah beroperasi semenjak dari Tahun 2006. Kini weltrade telah mencapai 15 tahun usia.  Ia adalah sebuah usia yang panjang dalam sesebuah perniagaan dan sepanjang tempoh tersebut pelbagai kejayaan telah di raih oleh syarikat. Bukan hanya kejayaan oleh syarikat,  Kejayaan ini turut di raih bersama oleh pelanggan yang berdagang …

Brer Forex No 1 di Malaysia Read More »

Scroll to Top