trading forex malaysia

Cara Buat Duit dengan Bitcoin

Bitcoin merupakan wang elektronik yang dicipta pada tahun 2009 oleh Satoshi Nakamoto. Ia adalah mata wang digital atau dalam bahasa global dipanggil Crypto-currency. Kenapa Bitcoin diciptapunca utama kewujudan Bitcoin dalam pasaran di sebabkan kelemahan yang berlaku oleh sistem wang Fiat. Pada masa kini dengan kecanggihan teknologi dan peredaran zaman kita melihat seolah-olah dunia kini tanpa …

Cara Buat Duit dengan Bitcoin Read More »

Super Forex Broker Pilihan Trader Asia

Hari ini Min nak cerita sikit berkenaan dengan Brer Super Forex, mungkin ada dikalangan kita yang dah biasa dengar brer Super Forex ni dan mungkin juga ada yang tak pernah dengar kan, lagi-lagi sahabat trader kita yang baru berkecimpung tu. Oleh yang demikian, hari ini min bagi penerangan ringkas tentang Super Forex ni ya, stay …

Super Forex Brer Pilihan Trader Asia Read More »

Ebook & Belajar Forex Percuma Malaysia

Ramai orang berminat untuk belajar Trading Forex & Financial Trading. Tetapi ramai yang tidak tahu bagaimana untuk memulakannya. Bagi di kawasan Bandar mungkin ia tidak sesukar mana kerana kita boleh jumpa trader-trader yang boleh mengajar untuk trade. Tetapi bagi di kawasan luar bandar ianya agak terhad dan mereka mungkin perlu pergi ke bandar-bandar besar seperti …

Ebo & Belajar Forex Percuma Malaysia Read More »

Trading Risk Management

Di dalam trading anda perlu fahami dengan baik berkaitan fundamental dan teknikal analisis, tidak cukup dengan itu anda juga perlu kuasai teknik pengurusan risiko dengan cemerlang. Disini kami kongsikan beberapa tips yang berkesan untuk pengurusan risiko anda. #1 Pengiraan peratusan risiko setiap posisi sebelum entry market Sebelum entry ke dalam beberapa jenis market yang ada, …

Trading Risk Management Read More »

Broker Forex No 1 di Malaysia

Weltrade merupakan sebuah brer antarabangsa berlesen yang telah beroperasi semenjak dari Tahun 2006. Kini weltrade telah mencapai 15 tahun usia.  Ia adalah sebuah usia yang panjang dalam sesebuah perniagaan dan sepanjang tempoh tersebut pelbagai kejayaan telah di raih oleh syarikat. Bukan hanya kejayaan oleh syarikat,  Kejayaan ini turut di raih bersama oleh pelanggan yang berdagang …

Brer Forex No 1 di Malaysia Read More »

Scroll to Top