100k ETH Supply Burn

Melebihi daripada jumlah 6% dari bekalan Ethereum diperuntukkan pada kontrak ETH2

Tukaran exchanger Ethereum di bursa saham telah mersoto ke paras sekitar 18,98 juta, dan  kemasukan telah mulai berkurang dengan teruk,yang  megakibatkann kejutan terhadapa penawaran tersebut.

Jumlah keseluruhan dollar us yang telah dilaburkan pada Ethereum merosot teruk,menunjukkan bahawa wang us dollar masih tidak begitu mengalir dengan baik yang dilaburkan pada kripto altcoin telah sudah mulai berkurang sejak kebelakangan ini.

Faktor-faktor  ini di kira  sebagai petunjuk yang agak baik bagi  kenaikan harga  kripto seperti altcoin.”Triple Halving” tidak dapat di tontonkan kerana tawaran kripto Ethereum di bursa saham merosot, dengan trend kenaikan harga sudah mula kembali.

Kejutan bekalan kripto Ethereum

Setelah di laksanakan kripto Ethereum Improvement Proposal 1559 (EIP 1559) di London (Hard Fork), melebihi jumlah keseluruhan 100,000 ETH telah di burn. Pada masa yang sama, terdapat peningkatan permintaan Ether yang  kukuh pada  kontrak ETH2.

 boleh dianggap sebagai satu pegangan yang terpaksa di miliki berdasarkan ini, kerana melebihi daripada 6% bekalan Ethereum kini dipertaruhkan, dan sekitar USD 100,000 di burn kan, yang mendorong  kejutan bekalan eth di seluruh bursa saham buat ketika ini.

Petukaran ETH di Bursa saham telah merosot turun dalam dua minggu terakhir ini, dengan mencapai paras terendah sekitar 18,98 juta.

Sumber:cryptoquant.com

Pengaliran keluar masuk ke pertukaran di kawal, dan aliran masuk ke kripto Ethereum di bursa saham adalah agak rendah buat masa kini. Ini menunjukkan bahawa kurang minat para pelabur pada kript Ethereum yang tersedia di bursa saham untuk melakukan transaksi  beli dan jual, sehingga menyebabkan tingkah laku pegangan dalam pasaran tersebut.

kejutan bekalan tersebut, pelabur-pelabur us dolar yang telah melabur pada kritpo ethereum, jumlah metrik yang mengira berapa lama pada kripto ethereum sudah kekal dengan alamat semasa dan mulai menghitung keuntungan dalam tempoh tertentu dan purata semua wang yang telah di laburkan di Ether, telah mulai merosot sejak beberapa hari ini.

Penurunan bagi tempoh tertentu us dolar yang di laburkan menunjukan pergerakan terhadap pelaburan tidak aktif  sama sekali yang berlaku di Ether. Dari sudut sejarah, ini adalah mula nya kenaikan harga di altcoin. Sekiranya penurunan  ini akan berterusan, mungkin jangkaan akan mempengaruhi harga  kripto ethereum.

dari sudut teknikal pada time frame mingguan,eth masih berada di sekitar zone resistance area 2945.26-3989.90,ada dua kemungkinan akan berlaku,penurunan menuju support area 2254.57 sebelum meneruskan kenaikan seterusnya,atau eth tutup di atas paras 3989.90 untuk bullish,untuk mencari peluang enty,bolehh rujuk pada teknikal kefahaman masing-masing,bagi yang trade di platform seperti metatrader 4,5 dan future jangan risiko kan melebihi 2-3% dari jumlah equity semasa bagi mengelakan kerugian teruk atau margin call

dari sudut coinmarketcap menujukan pembelian kukuh bagi ethereum

sumber coinmarketcap

untuk membuka account weltrade boleh melalui link di bawah

my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=28439

atau rujuk gambar rajah di bawah bagi mengisi ruang partner ,masukan no partner 28439 bagi memudahkan urusan melalui LD

Untuk Keterangan atau maklumat Lanjut boleh melalui Wassap,page fb WeltradeMY ,Youtube Channel,telegram dan IG Weltrademy
www.wassap.my/+60134099787
www.facebook.com/WeltradeMY
www.youtube.com/channel/UClUHYCMfSpQexT0Ay_Zs-hw/featured
t.me/weltrademalaysiaofficial
www.instagram.com/weltrademy/

Related Posts

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Send this to a friend