FOMC berkemungkinan akan menangguhkan sebarang pengumuman pengurangan QE

Ancaman terhadap pertumbuhan global dari varian Delta membebani sentiment pasaran, dan juga menunda normalisasi bank pusat. RBNZ menangguhkan kenaikan kadar yang dijangkakan minggu lalu setelah negara itu laksanakan total lockdown. Dan FOMC kemungkinan akan menangguhkan sebarang pengumuman mengenai penurunan QE, yang menurutnya ada yang dapat dilakukan di simposium Jackson Hole minggu ini, hingga pada musim luruh. Walaupun acaman virus dan sekatan yang lebih ketat mengambil pertumbuhan yang lebih besar daripada yang dijangkakan , normalisasi dapat ditangguhkan lebih lama lagi.

Tekanan terhadap BoE dan BoK untuk mengetatkan dasar dalam jangka pendek juga berkurang. Pandangan yang lebih rumit adalah mengenai keberkesanan vaksin, dengan proses sedang disiapkan. Kekurangan bekalan juga meningkatkan pengeluaran dan penjualan dan menambah ketidakpastian terhadap sektor ekonomi. Kini risiko geopolitik semakin bertambah dengan kegelisahan global.

Simposium Jackson Hole tahunan KC Fed mendaki kemuncak pada minggu ini.

Investor Tunggu Simposium Jackson Hole, Wall Street Melemah | kumparan.com

Ia kehilangan banyak kegembiraan setelah diumumkan bahawa Ketua Powell tidak akan menghadiri secara langsung tetapi sebaliknya akan menyiarkan ucapannya, walaupun Fed telah memutuskan untuk membuat pertemuan itu sepenuhnya dalam talian di tengah wabak besar di Teton County. Walaupun Fed telah menggunakan tempat ini pada masa lalu untuk menolak petunjuk dasar, dan walaupun pada fomc metting minit Julai menunjukkan “banyak peserta” memilih untuk mengurangkan pembelian aset tahun ini, Powell tidak mungkin memberikan petunjuk. itu juga menunjukkan pelbagai pandangan mengenai jalan ekonomi dan inflasi, belum lagi QE, yang menunjukkan Fed tidak bersedia untuk membuat sebarang keputusan buat masa kini. ingin melihat laporan pekerjaan Julai pada 3 September.

Pandangan bahawa tidak akan ada petunjuk untuk mengurangkan pembelian aset pada pertemuan minggu ini membantu menyokong pada hari Jumaat di Wall Street.

Dengan pertemuan Jackson Hole tidak mungkin menghasilkan cerita-cerita baru, perhatian akan beralih kepada data yang bakal di keluarkan. Setelah corak berbeza yang dilihat dalam laporan minggu lalu, perhatian beralih ke angka yang akan datang untuk membantu merangka tafsiran pasaran mengenai indikator makro menjelang FOMC pada 21-22 September nanti. Nampak kepada negatif lebih lanjut diharapkan dari merebak pantas varian Delta seperti yang terlihat pada penurunan keyakinan pengguna yang besar, walaupun lonjakan tekanan inflasi mungkin juga membebani. Sementara itu, kekurangan bekalan juga melemahkan sentimen pengeluar, dan juga dapat melihat kesan penurunan terhadap pengeluaran dan penjualan disebabkan oleh pelbagai masalah. Kalendar tersebut merangkumi penjualan rumah, barang tahan lama, pendapatan, penggunaan, pandangan kedua pada KDNK Q2, dan sentimen pengguna.

Risiko geopolitik telah menambah kebimbangan terhadapa ancaman virus, walaupun senario utamanya tetap berlaku bahawa kesan  pandemik dan virus terhadap aktiviti di AS dan Eropah akan terhad, tahap vaksinasi yang tinggi, dengan persiapan untuk penggalakan untuk yang paling terdedah nampaknya sudah berjalan Dengan latar belakang itu,pada (Khamis) hingga mesyuarat ECB terakhir akan menarik.

Fewer people say they would take a COVID-19 vaccine now than 3 months ago |  World Economic Forum

sumber the world economy forum

Di sana bank pusat mengukuhkan panduannya mengenai kadar. Biasanya, laporan itu tidak memberikan terlalu banyak, tetapi sementara Lagarde ingin menyampaikan pesanan yang sangat jelas mengenai tinjauan kadar, jelasnya sangat berhati-hati dalam meruncing dan masa depan program PEPP. Sebilangan anggota dewan jelas ingin sekali mengambil langkah dari berjaga-jaga sekurang-kurangnya, walaupun keputusan akhir mengenai PEPP, yang kini akan berakhir pada bulan Mac tahun depan, tidak mungkin diambil sebelum bulan Disember.

Analisa teknikal mingguan video

untuk membuka account weltrade boleh melalui link di bawah

my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=28439

atau rujuk gambar rajah di bawah bagi mengisi ruang partner ,masukan no partner 28439 bagi memudahkan urusan melalui LD

Untuk Keterangan atau maklumat Lanjut boleh melalui Wassap,page fb WeltradeMY ,Youtube Channel,telegram dan IG Weltrademy
www.wassap.my/+60134099787
www.facebook.com/WeltradeMY
www.youtube.com/channel/UClUHYCMfSpQexT0Ay_Zs-hw/featured
t.me/weltrademalaysiaofficial
www.instagram.com/weltrademy/

Related Posts

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

REFINANCE RUMAH

Mempunyai Masalah Kewangan? Hutang Terlalu Banyak?Refinance Rumah ialah Solusi Anda!Dapatkan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Send this to a friend